Wie ben ik?

Dunja Mees live

Al op jonge leeftijd had muziek een heel belangrijke plek in mijn leven, in eerste instantie als autodidactische jazz-, blues- en popzangeres.

In 2012 besloot ik mijn hart te volgen en me volop toe te spitsen op mijn passie. Ik startte mijn studies jazz-zang aan de Jazzstudio. Eén jaar later werd ik toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ik mijn opleiding voltooide. 

The Voice van Vlaanderen

In 2013 won ik samen met gitarist Tom Nelson de zangwedstrijd Talent Der Lage Landen en een jaar later schopte ik het tot in de finale van de populaire talentenjacht The Voice van Vlaanderen. Dat was het begin van een mooie muzikale carrière.

Diverse soloprojecten en samenwerkingen met bekende namen uit de Vlaamse muziekwereld (o.m. Paul Michiels, Regi, Koen Buyse, Jean Blaute, Patrick Riguelle (De Laatste Showband), Belle Perez, Jean Bosco Safari, Laura Tesoro en Barbara Dex) gaven mij de muzikale knowhow om uit te groeien tot een veelzijdige zangeres, zowel op het podium als in de studio.

Waarom muziek?

“Muziek is iets magisch en kan de diepste gevoelens losweken. Muziek heeft de kracht om mensen op een unieke manier met elkaar te verbinden. Mijn voornaamste drijfveer is het publiek door melodie en tekst te raken en hen een onvergetelijk moment te bezorgen. Deel te mogen uitmaken van zo’n momenten is dan ook een hele eer.”

Dunja solo
Dunja in trio
Dunja finale De Voice van Vlaanderen 2014