top of page
  • dunjamees

Zangeres DUNJA bezingt de Queen of Soul

FRANKLIN. - Ode to Aretha

Toen Aretha Franklin haar laatste adem uitblies op 16 augustus 2018, besefte zangeres Emilie Leysen dat ze allerminst zin had om afscheid te nemen van Aretha's muziek. Al van kindsbeen af is ze in de ban van de grote gospel- en soulvrouw, die met haar expressieve stem, haar onstopbare energie en een ongelooflijke muzikale virtuositeit als geen ander de soul belichaamde.

Maar ze voelde dat ze Aretha's verhaal niet alleen kon vertellen. Gelukkig waren de stemmen van Dunja Mees en Sarah Devos in haar geheugen blijven plakken bij vorige muzikale ontmoetingen en dit was het uitgelezen moment om de drie vrouwen samen te brengen. Ze snuisterden door het gigantische repertoire van de soulgodin en vielen van verbazing in verbazing. Zoveel energie, zoveel goeie, vaak eigen songs en wat een arrangementen!

Als dan ook nog een handvol enthousiaste topmuzikanten staat te springen om mee te spelen; dan is er geen houden meer aan. FRANKLIN. Is een feit!

Een concert van FRANKLIN. is een waar feest, een vreugdevolle viering ter ere van de Queen of Soul. Bekende nummers als ‘Chain of Fools’, 'Say a Little Prayer', 'Never loved a Man' maar evengoed meer verborgen parels en werk van Aretha zelf krijgen een beurt. De uitkomst is een show vol gospel, blues en soul die uw hart doet trillen en uw benen doet jeuken. Maar, vergis u niet, FRANKLIN. is geen alledaagse coverband. De persoonlijke arrangementen, uitgekiende meerstemmigheid en eigen interpretaties van de afwisselende frontvrouwen maken van dit gebeuren een unieke belevenis.

De zevenkoppige band verdiende zijn sporen bij zowat de hele Belgische muziekscene; van Clouseau, Laura Tesoro tot Selah Sue. Maar hun gezamenlijke passie voor retrosoul en gospel beklinken ze in FRANKLIN.

Openhartig, vurig en groovy as heaven staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha's ongebreidelde magie naar uw theater, festival of feest door te sluizen!


Zangeres DUNJA live aan het werk zien in FRANKLIN.

Dat kan en al heel snel! Woensdagavond 07/06 om 20:30u geeft FRANKLIN. een concert in de USA Jazzclub in Antwerpen. Hopelijk zien we jullie daar!


Waar: Concertzaal De Volkslust

Adres: Van Heybeeckstraat 26, 2170 Merksem (Antwerpen)

Aanvang: 20:30u (deuren 19:30u)

Info en tickets: https://jazzclub.be/


Benieuwd naar de concertagenda van FRANKLIN.? Houd vooral de Facebook pagina van de band in de gaten voor nieuwe concertdata.Boek live band FRANKLIN. voor een onvergetelijk avondfeest

FRANKLIN. kreeg al de kans om enkele mooie publieke concerten te spelen o. a. in Het Keizershof, Bar Eduard, Da Capo, Jazzinthals, OLT Rivierenhof, verschillende culturele centra, … We stonden ook al enkele keren op het podium als hoofdact op bedrijfsfeesten en ontvingen telkens lovende reacties bij het publiek. Het repertoire is tijdloos, stijlvol, dansbaar, kan jong en oud bekoren en is bijzonder opzwepend. Net daarom is FRANKLIN. dé live band bij uitstek op uw bedrijfsfeest of avondfeest: een stijlvolle girlpower act waarop a volonté gedanst en mee gezongen kan worden. Ideaal als opener voor het avondfeest op huwelijken waarbij de DJ het overneemt. Of maak met de FRANKLIN. live band op uw (bedrijfs)feest een blijvende indruk op uw genodigden. Met FRANKLIN. ben je verzekerd van een origineel concept op uw event waar men nog lang over zal napraten.


Info en boeking via info@dunja.be

Beluister hier een fragment!


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page